Iz Kliničke bolnice Dubrava dolazi još jedna lijepa priča. Milan Ćurić, 47-godišnjak bez komorbiditeta koji je obolio od bolesti COVID-19, u proteklih je 40 dana proživio pravu agoniju. Tijekom boravka u bolnici zbog pogoršanja zdravstvenog stanja i obostrane upale pluća završio je na mehaničkoj ventilaciji. Uskoro je došlo i do zatajenja pluća te je bio priključen na ECMO uređaj. Preživljenje bolesnika na ECMO-u je manje od 50 % jer su na taj uređaj uglavnom priključeni teški, životno ugroženi bolesnici. Kombinacija izuzetnog truda zdravstvenog osoblja i Milanove borbe dovela je do pobjede nad ovim opakim virusom.

“Mislim da sam nakon 35 dana prvi put stao na noge. Bio je čudan osjećaj nakon toliko ležanja”, rekao je Milan. Dobro se oporavlja, no nedostaje mu obitelj. Želi vidjeti svojih četvero djece i suprugu koja mu je velika podrška, a također je i zdravstveni radnik. Nakon liječenja u bolnici slijedi rehabilitacija. Ožiljak na vratu ostat će, nadaju se, jedini podsjetnik na ovu borbu, ali i pobjedu.
Klinička bolnica Dubrava neizmjerno je ponosna na liječnike i medicinske sestre koji svakodnevno sudjeluju u liječenju bolesnika oboljelih od bolesti COVID-19. Hvala im od srca što svakodnevno uz mnoštvo odricanja rade u otežanim uvjetima pod zaštitnom opremom i u posebnim okolnostima daju svoj maksimum kako bi svi pacijenti bili adekvatno zbrinuti.

Prilog o Milanovoj borbi protiv bolesti COVID-19 možete pogledati ovdje.

 

CategoryKBD

© 2020 - KB Dubrava, Primarni respiracijsko-intenzivistički centar

Kontakt za hitne slučajeve        (01) 2902 444